Drage stranke, obveščamo vas, da bomo do nedelje, 5. maja 2024, odsotni zaradi prazničnih dni. Vsa vaša naročila, oddana do torka, 30. aprila 2024 do 13:00 ure, bomo predali pošti še isti dan. Naročila, ki bodo oddana kasneje, bomo predali pošti v ponedeljek, 6. maja 2024. Vabimo vas, da ne zamudite priložnosti in pravočasno oddate vaše naročilo. Hvala za razumevanje. :) vaš Bomerx 

Vitamin E in nega kože

Vitamin E in nega kože

POGOVORIMO SE O VITAMINU E. :) TU JE 5 HITRIH DEJSTEV.

VRSTA SESTAVINE: ANTIOKSIDANT + OLJE.

UČINKI VITAMINA E: BORI SE PROTI POŠKODBAM, POVZROČENIM S PROSTIMI RADIKALI + VLAŽI + KREPI + BLAŽI.

KDO GA NAJ UPORABLJA: VITAMIN E JE KORISTEN ZA VEČINO TIPOV KOŽE, ZLASTI ZA SUHO KOŽO IN KOŽO, IZPOSTAVLJENO OKOLJSKIM ŠKODLJIVIM DEJAVNIKOM, KOT SO ONESNAŽENJE IN UV-ŽARKI. 

KAKO POGOSTO GA LAHKO UPORABLJATE: IZDELKE ZA NEGO KOŽE, KI VSEBUJEJO VITAMIN E KOT GLAVNO SESTAVINO, LAHKO UPORABLJATE VSAK DAN.

NAJDEŠ GA NPR. V: GROWN ACLHEMIST DNEVNI KREMI HYDRA-REPAIR, BALZAMU ZA USTNICE VANILLA, WATERMELON, KOREKTORJU STAROSTNIH MADEŽEV, REGENERATIVNI NOČNI KREMI,... - več o izdelkih v nadaljevanju. 


Vitamin E je antioksidant, ki vlaži, pomirja, krepi in ščiti kožo. Vitamin E je prisoten v različnih izdelkih za nego kože, saj prinaša številne koristi in je izjemno učinkovit. V tem blogu bomo raziskali, zakaj je vitamin E pomemben za kožo, kakšne so njegove koristi, način uporabe ter kako ga uporablja znamka Grown Alchemist v svojih kozmetičnih izdelkih.

Kaj je vitamin E?

Vitamin E je antioksidant, ki vlaži in krepi zaščitno bariero ter je ključen za ohranjanje zdrave kože. Najdemo ga v različnih oblikah, najpogosteje pa v obliki olja ali kreme. Viri vitamina E vključujejo avokado, buče in olje pšeničnih kalčkov. V kozmetičnih izdelkih se pogosto uporablja v obliki tokoferola.

Zakaj je vitamin E dober za kožo?

Vitamin E je izjemno učinkovit pri vlaženju kože, saj deluje kot humektant (vlažilec, ki poskrbi za absorpcijo vode v kožo) in emolient (za zadrževanje vode v koži). Poznan je po svojih blažilnih, zdravilnih in zaščitnih lastnostih. Vitamin E igra pomembno vlogo pri preprečevanju poškodb kože, ki jih povzročajo prosti radikali zaradi UV-žarkov.


Koristi vitamina E za kožo:

Krepi - Zagotavlja okrepitev kožne pregrade, pomaga ji ostati zdrava in nepoškodovana ter preprečuje izgubo vlage.

Hidracija - Vitamin E je vlažilna sestavina, ki privlači vlago v kožo, kar ji posledično daje večjo prožnost.

Vlaženje - Pomaga zadrževati vlago v koži, kar ohranja optimalen nivo vlage v koži.

Preprečevanje staranja - Deluje proti prostim radikalom in ščiti pred poškodbami, ki jih povzročajo UV-žarki ter s tem preprečuje prezgodnje staranje kože.

Celjenje - Vitamin E lahko pripomore k povečanju vlažnosti kože, kar je koristno za poškodovano ali razdraženo kožo.

Pomirja - Vitamin E ima protivnetne lastnosti, zato lahko pomaga pri suhi in hrapavi koži ter pomiri razdraženost.

Kako uporabljati izdelke za nego kože z vitaminom E:

Vitamin E je vključen v številne kozmetične izdelke, kot so vlažilne kreme, serume, čistilce, kreme za roke in druge izdelke za nego telesa. Lahko ga uporabljate redno – za večino tipov kože je primerna vsakodnevna uporaba. Za občutljivo kožo pa priporočamo, da najprej opravite testiranje z izdelkom.


Kako Grown Alchemist uporablja vitamin E v izdelkih za nego kože:

Dnevna krema Hydra-Repair (Hydra-Repair Day Cream): Po mnenju 98% uporabnikov je "koža bolj gladka in navlažena, hitro se vpije v kožo, videz kože je pomlajen in zdrav". Gre za vlažilno kremo z vitaminom E, ki je nemastna in globinsko vlažilna. Ne pušča mastnega ali sijočega videza na koži.

Balzam za ustnice (Lip Balm: Vanilla, Watermelon): Balzam za ustnice z vitaminom E vsebuje izvleček vanilije in osvežilne lubenice v hitro vpojni formuli, obogateni z karitejevim maslom ter oljem šipka, jojobe in sladkega mandlja. Balzam globinsko neguje, blaži in vlaži ustnice.

Korektor starostnih madežev (Age-Spot Corrector): Ta krema z vitaminom E in redkim avstralskim supersadežem "Kakadu Plum", ki vsebuje eno najbolj koncentriranih oblik vitamina C v naravi, navlaži, neguje, posvetli in izenači ten kože. Vitamin E in C sta v kozmetičnih izdelkih odlična kombinacija.

Olje za obraz z antioksidanti (Antioxidant+ Facial Oil): To vlažilno olje za obraz proti staranju kože je bilo razvito za boj proti številnim vidnim znakom staranja. Vsebuje močne rastlinske izvlečke, bogate z antioksidanti, ter vitamin E za zaščito kože pred poškodbami prostih radikalov in UV-žarkov.

Regenerativna nočna krema (Regenerating Night Cream): Ta krema združuje rastlinske peptide, kolagen, hialuronsko kislino, vitamin E in več kot 10 različnih rastlinskih olj. Skupaj ti elementi koži povrnejo prožnost, jo navlažijo, zgladijo ter se borijo proti prostim radikalom, gubam in izgubi elastičnosti.

Balzam za oči Hydra-Repair (Hydra-Repair Eye Balm): Gre za bogat balzam za oči, obogaten z izvlečkom semen sončnice, antioksidanti in vitaminom E. Ta balzam izjemno vlaži ter pomaga zmanjšati videz drobnih linij in gub.

Toplo priporočamo uporabo kozmetičnih izdelkov za nego kože, ki vsebujejo vitamin E. Pobrskajte po naši spletni strani, kjer boste našli številne izdelke s to enostavno, a zelo učinkovito sestavino. :)

 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi popusti, novostmi in trendi v kozmetiki.

 

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.