Drage stranke, obveščamo vas, da bomo do nedelje, 5. maja 2024, odsotni zaradi prazničnih dni. Vsa vaša naročila, oddana do torka, 30. aprila 2024 do 13:00 ure, bomo predali pošti še isti dan. Naročila, ki bodo oddana kasneje, bomo predali pošti v ponedeljek, 6. maja 2024. Vabimo vas, da ne zamudite priložnosti in pravočasno oddate vaše naročilo. Hvala za razumevanje. :) vaš Bomerx 

Nova izboljšana formula vlažilne kreme za povečanje elastičnosti kože

Nova izboljšana formula vlažilne kreme za povečanje elastičnosti kože

Zakaj je naša koža lahko tako suha?

Dehidracija ni le boleča in neprijetna za vašo kožo, ampak lahko povzroči tudi izgubo elastičnosti, pospešeno staranje kože, težave pri okrevanju po poškodbah kože ali izpuščajih ter estetsko izgubo polnega in sijočega videza. 

Na sposobnost kože, da zadržuje vlago, vpliva več različnih dejavnikov, tako notranjih kot zunanjih (na primer okolje, prehrana in spalne navade), kar pojasnjuje, zakaj skoraj 60 % ljudi poroča o suhi koži v določenem obdobju leta. Eden od najbolj opaznih dejavnikov, ki obremenjujejo kožo, so spremembe vlažnosti zraka. Mnogi med nami doživljajo spremembe vlažnosti skozi letne čase in celo čez dan (na primer prehod z vlažnega zunanjega prostora na notranjo klimatsko napravo ali ogrevanje), kar naši koži odvzame vlago.

"Vsakič, ko pride do teh sprememb v mikrocirkulaciji, je to šok za kožo," pravi Eve Merinville, direktorica raziskav in razvoja pri podjetju Comfort Zone. Pojasnjuje, da so te podnebne spremembe navdihnile nekatere posodobitve formule Hydramemory. Ker se pri mnogih od nas vlažnost na dan večkrat spremeni, je pomembno, da vlažilna krema pomaga koži pri prilagajanju in uravnavanju. Tako rekoč gre za epidermalno homeostazo v lončku.

Stres lahko prav tako vpliva na videz kože. "Ko doživljate redne, stalne in visoke ravni stresa, se to odraža tudi na koži," pravi Merinville. "To ima velik vpliv na zdravje vaše kože - normalni procesi se spremenijo in motijo obnavljanje celic."

Z novo formulo Hydramemory poskuša Comfort Zone ublažiti vpliv vseh teh stresnih dejavnikov na kožo, da bi telesu omogočil naravno zadrževanje vlage in ponovno vzpostavitev optimalnega ravnovesja.


HYDRAMEMORY RICH SORBET CREAM, 50 ML 

Kako nova krema Hydramemory odpravlja dehidracijo?

Čeprav ta nova in izboljšana formula ne more odpraviti stresa v našem življenju (si predstavljate?!?!), lahko pa pomaga pri njegovem pojavljanju na koži. In kot ste verjetno že ugotovili, se to začne z veliko vlaženja.

"Poskrbeti moramo za pravilno hidracijo," pravi Merinville. "Če to storimo, je to osnova za čudovite vidne rezultate, preprečevanje prezgodnjega staranja in proaktiven pristop k podaljšanju mladosti naše kože."

Prenovljena formulacija se začne z izvlečkom opuncije, ki jo gojijo v Apuliji v Italiji.

Merinville pravi, da je bila navdih za formulo "sposobnost puščavske rastline, da zadržuje vlago in ščiti celice v suhem okolju". Ta izvleček veže vodo in se nanjo oprime, tako da ne izhlapi iz kože. Po raziskavah znamke izvleček opuncije poveča faktor keratinocitov (kožne celice povrhnjice) za 39 % in tako izboljša zdravje kožne pregrade in njeno sposobnost zadrževanja vode.

... Nato sledita sestavini makro hialuronska kislina in betain

Hialuronska kislina (HA) je priljubljena kozmetična sestavina zaradi svoje sposobnosti privabljanja in zadrževanja vode. S kombinirano močjo betaina, pridobljenega iz sladkorne pese, ki ščiti celice in uravnava izmenjavo vode, je vaša koža bolje kos vremenskim razmeram.

... Še ena pomembna sestavina je skvalen

Skvalen je tisti, ki vlažilne lastnosti formule dvigne na višjo raven. Blagovna znamka uporablja obliko sestavine, pridobljeno iz skvalena in oljčnega olja, ki posnema elemente, naravno prisotne v koži, da bi zagotovila zaščito kožne pregrade. Častno omembo v tej kategoriji dobita tudi karitejevo maslo in glicerol, ki mešanici dodata še več vlage.

Težko je razložiti sorbetno teksturo kreme Hydramemory, ne da bi zvenelo, kot da pretiravamo, vendar obljubimo, da ne - res je tako dobra. Ob nanosu se zdi, kot da bi se vse celice vašega obraza po potepanju po puščavi globoko in osvežujoče napile vode. In ali si sploh lahko predstavljate kaj boljšega za svojo izredno suho kožo?!

Katera čarovnija pomaga, da je ta krema tako posebna? "Narava zna delati stvari na čaroben način, mi pa poskušamo to ponoviti s kombiniranjem sestavin na način, ki izboljša učinkovitost absorpcije z izjemno svežo, sorbetu podobno teksturo – ki se vpija v kožo," pojasnjuje Merinville.

Z drugimi besedami, ta "biomimetična" tekstura je zasnovana tako, da ponovi izkušnjo nečesa, kar se dogaja v naravi, in je nekako čudežno še boljša kot prej.

Rezultati:

Po podatkih študije, ki jo je izvedla blagovna znamka, se je po uporabi kreme The Hydramemory Rich Sorbet 10x izboljšala sposobnost kože, da zadržuje vodo v različnih vremenskih razmerah. Prav tako je takoj za 70 % izboljšala raven vlage v koži. 

Izkušnja uporabnice in lepotne blogerke, ki je imela priložnost preizkusiti kremo v v laboratoriju Comfort Zone v Italiji:

''Ekipa Comfort Zone je z visokotehnološko dermatološko opremo, imenovano "analizator kože", izmerila raven vlage moje popolnoma izsušene kože pred in po negi obraza s kremo Hydramemory Rich Sorbet. Takoj po nanosu se je raven vlage v moji koži izboljšala za približno 70 %, kar je enako rezultatom študije.''

''V zadnjih dveh mesecih sem kremo Hydramemory Rich Sorbet uporabljala vsak dan, zato vam lahko podam pravo, dolgoročno oceno.''

''Največja ugotovitev je, da med posameznimi nanosi kreme koža ni neprijetno izsušena. Še pomembneje pa je, da je moja koža resnično bolj zdrava. Resnično bolje zadržuje vlago kot prej, čeprav sem bila na sedmih letalskih letih, v različnih podnebjih, s klimatskimi napravami in centralnim ogrevanjem, vlago, pomanjkanjem vlage itd., kar se odraža tudi na koži. Skratka: izdelek je vrhunsko dober in si zasluži stalno mesto v vaši rutini nege kože, kot si ga je zaslužil v moji.''

 

 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi popusti, novostmi in trendi v kozmetiki.

 

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.