Kako izbrati pravi odtenek rdeče šminke

Kako izbrati pravi odtenek rdeče šminke

Redki kozmetični izdelki so tako ikonični in univerzalno zapeljivi kot rdeča šminka. Ta klasičen odtenek je že desetletja sinonim za samozavest, eleganco in brezčasno privlačnost. Vendar pa izbrati pravo rdečo šminko, ki se bo ujemala s tonom vaše kože in dopolnila vaš celoten videz, ni vedno enostavno.

Danes bomo razpravljali o tem, kako izbrati in nositi popolno rdečo šminko za vaš individualni slog.


Razumevanje podtona kože:

Prvi korak k popolnemu videzu z rdečo šminko je razumevanje podtona vaše kože. Ali imate toplejši podton, ki se ujema s toni rumene in olivne barve, ali hladnejši podton, ki se sklada s toni roza in modre barve? To je ključno, saj bodo nekateri odtenki rdeče bolje izgledali na toplih tonih kože, medtem ko bodo drugi bolje ustrezali hladnim tonom.

Izbira pravega odtenka rdeče:

Ko razumete podton vaše kože, lahko izberete rdečo šminko, ki vam bo najbolj laskala. Na splošno velja, da imajo topli toni kože raje rdeče šminke z oranžnimi podtoni, medtem ko se hladnejši toni kože odlično ujemajo z rdečimi šminkami z modrimi podtoni. Vendar pa nič ni pravilno ali napačno - eksperimentirajte in najdite odtenek, ki vam najbolj ustreza in vam daje samozavest.

BABOR rdečilo z žametnim, matirajočim učinkom, ki intenzivno neguje ustnice, odtenek VERY CHERRY MATT

BABOR rdečilo z žametnim, matirajočim učinkom, ki intenzivno neguje ustnice, odtenek ON FIRE

Priprava ustnic:

Pred nanosom rdeče šminke je pomembno, da pripravite ustnice. To storite z nežnim pilingom, ki odstrani odmrle kožne celice, nato pa nanesite vlažilno balzam za ustnice, da ustnice postanejo mehke in gladke.

MADARA balzam za ustnice za intenzivno obnovo in mehke ustnice že po prvem nanosu. 

Nanos rdeče šminke:

Ko so ustnice pripravljene, je čas, da nanesete rdečo šminko. Za natančen nanos uporabite šminko ali pa uporabite čopič za ustnice. Za popoln videz začnite s konturiranjem ustnic s črtalom za ustnice v barvi, ki se ujema z odtenkom rdeče šminke. Nato nanesite šminko, začenši v sredini ustnic in jo enakomerno razporedite proti kotičkom ustnic.

BABOR črtalo za ustnice kremne teksture 

Dopolnite svoj videz:

Ko nosite rdečo šminko, je pomembno, da dopolnite svoj videz s preostalim ličenjem. Za dnevni videz lahko uporabite nežno senčilo za veke in tanko plast maskare, medtem ko lahko za večerni videz dodate tudi eyeliner in dramatično senčilo za oči.

BABOR svilnato senčilo za oči v štirih komplementarnih odtenkih

Samozavest:

Zadnja stvar, vsekakor pa ne najmanj pomembna, je najpomembnejši dodatek k nosenju rdeče šminke - samozavest. Rdečo šminko nosite s ponosom in brez zadržkov.


Ne glede na to, ali ste navdušenka nad rdečo šminko že vrsto let ali pa vas je zamikala šele zdaj, upamo, da vam bodo ti nasveti pomagali izbrati in nositi popolno rdečo šminko za vaš edinstven slog.

Našo ponudbo šmink si lahko ogledate na spodnji povezavi: 

https://www.bomerx.si/Trgovina/sminke/

 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi popusti, novostmi in trendi v kozmetiki.

 

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.