Vodnik do popolnega čistilca za tvojo kožo

Vodnik do popolnega čistilca za tvojo kožo

Kateri čistilni izdelek je primeren za mojo kožo?

Čiščenje je vedno prvi korak k vsaki osnovni rutini nege kože - tako odstranimo odmrle kožne celice, ličila, sebum, znoj, onesnaževalce iz zraka, UV filtre in druge nečistoče. Dobro čistilo bo nežno a hkrati učinkovito in ne bo dražilo vašo kožo. Po izpiranju bo vaša koža očiščena, mehka in gladka ter brez občutka zategovanja in izsušenosti. Pomembno je, da izberete čistilo, ki je primerno za vaš tip kože. V nadaljevanju ti bomo pomagali najti najboljše čistilo, ne glede na to, ali imate mastno kožo, suho kožo, občutljivo kožo, mešano kožo ali kožo, nagnjeno k nastanku nečistoč.

VRSTE ČISTILNIH IZDELKOV

Lahka čistilna pena

Primerno za vas: če imate raje lahke čistilne izdelke v obliki pene, ki kožo temeljito očistijo. Čistilna pena bo odstranila večino vrst ličil in ostalih nečistoč, kožo pa bo temeljito pripravila na nadaljnji korak nege. Čistilna pena za obraz je izredno nežna, zato je primerna za čiščenje vseh tipov kože. Učinkovito čiščenje bo pričarala že nežna, lahka in delikatna čistilna pena.

Tip kože: normalen tip kože, mešana ali mastna koža, ter koža, ki je nagnjena k nastanku nečistoč in aken.

Priporočamo:

ELEMIS Superfood Cica Calm Cleansing Foam - Pomiritvena micelarna čistilna pena s super živili in prebiotiki.

BABOR Cleansing foam - Osvežujoča čistilna pena za vse tipe kože.

ELEMIS Gentle Foaming Facial Wash - Globinska čistilna pena za obraz z aminokislinami. Za vse tipe kož.

Čistilni gel

Primerno za vas: če imate raje lahke, vlažilne in osvežujoče čistilne izdelke. Dober čistilni gel zlahka odstrani ličila kožo nežno očisti brez, da bi jo pri tem izsuševal, hkrati pa jo navlaži in pušča občutek svežine.

Tip kože: normalna, mešana ali mastna koža ter koža, ki je nagnjena k nastanku nečistoč in aken.

Priporočamo:

COMFORT ZONE Active pureness gel - Čistilni gel z eksfoliacijskim delovanjem, ki vsebuje glukonolaktonom (polihidroksi kislina - PHA) za mešan, mastno kožo in kožo nagnjeno k nastanku nečistoč.

BABOR Cleansing Gel & Tonic - Čistilni gel in tonik 2 v 1 z "Anti-OX" kompleksom (izvleček brokolija, limone in aloe vere).

ELEMIS Pro-Collagen Energising Marine Cleanser – Poživitveni čistilni gel z anti-age delovanjem.

ELEMIS Dynamic Resurfacing Facial Wash - Eksfoliacijski čistilni gel za obraz z encimi.

ELEMIS Sensitive Cleansing Wash - Nežni čistilni gel za občutljivo in suho kožo.

ELEMIS Superfood Facial Wash - Čistilni gel s superživili in prebiotiki. Za vse tipe kož.

MADARA Acne Sebum Control Clear Skin Wash - Nežni čistilec za vsakodnevno uporabo, odstrani nečistoče na problematični koži, jo uravnovesi in osveži.

Čistilne kreme in losjoni za čiščenje

Primerno za vas: če imate raje bogata kremna čistila, ki negujejo, hranijo in vlažijo vašo kožo. Čistilne kreme in losjon imajo svilnato teksturo, gre za mešanico površinsko aktivnih snovi, rastlinskih olj, masel in voskov. Če uporabljate vodoodporne izdelke, boste morda potrebovali ločen odstranjevalec ličil. Učinkovito odstranjuje sebum, ličila in dnevne nečistoče, zaradi katerih je koža videti pusta, utrujena in brez leska. Intenzivno navlaži suho in dehidrirano kožo. Koža je po uporabi globinsko očiščena, mehka, navlažena in sijoča, brez občutka zategnjenosti ali izsušenosti.

Tip kože: normalna, suha in občutljiva koža.

Priporočamo:

ELEMIS Pro-Radiance Cream Cleanser - Globinska čistilna krema za obraz z antioksidanti. Za suh in normalen tip kože.

ELEMIS Rehydrating Rosepetal Cleanser - Vlažilno čistilno mleko za obraz z izvlečkom vrtnice.

SKIN REGIMEN Cleansing Cream - Vsebuje Longevity Complex™ (kompleks špinače, divjega indigovca in karnozina), ki odstranjuje onesnaževalce iz okolja, nečistoče, ličila in SPF.

COMFORT ZONE  Essential Milk - Mleko za čiščenje obraza za vse tipe kož.

COMOFRT ZONE Remedy Cream To Oil - Izjemno nežen čistilni losjon. Kremna tekstura, ki se spremeni v oljno, za nežno čiščenje občutljive in razdražene kože ter kože nagnjene k rdečici.

BABOR Gentle Cleansing Milk - Posebej blago, koži prijazno čistilno mleko za vse tipe kože, tudi občutljivo kožo.

BABOR DR BABOR Repair Ultimate Repair Cleanser - Nežno čistilno mleko za intenzivno regeneracijo kože.

BABOR DR BABOR Refine Detox Lipo Cleanser - Balzam za čiščenje kože z intenzivnim čistilnim delovanjem.

MADARA Cleansing Milk - Žametno mleko za čiščenje s pomirjujočim jasminom.

Čistilec na oljni osnovi

Primerno za vas: če ste uporabnik vodoodpornih ličil, bogatih kremnih podlag in varovalnih pripravkov z SPF faktorjem ali pa preprosto obožujete sistem dvojnega čiščenja. Za dvojno čiščenje najprej očistite kožo s čistilom na oljni osnovi, nato pa z lahkim čistilom, gelom, kremo ali losjonom. Čistilo na oljni osnovi hitro odstrani vsa trdovratna ličila in pusti kožo temeljito očiščeno ter svilnato mehko in gladko. Rezultat: učinkovito čiščenje, brez poškodb epidermalne bariere, koža je čista, sveža, brez občutka nelagodja in zategovanja.

Tip kože: vsi tipi kože.

Priporočamo:

SKIN REGIMEN Ginger Cleansing Oil – Nežno čistilno olje z izvlečkom ingverja.

BABOR HY-ÖL & PHYTOACTIVE - Hidrofilno čistilno olje HY-ÖL® vsebuje naravna rastlinska olja soje, sezama in arašidov ter ekstrakt Quillaje.

Micelarna čistilna voda in dvofazni odstranjevalci make-upa

Primerno za vas: če želite ličila odstraniti z bombažnimi blazinicami. Micelarna čistilna voda je izdelek za odstranjevanje ličil na vodni osnovi z dodanimi površinsko aktivnimi snovmi, izdelek vedno spiramo iz obraza. Obstajajo pa tudi dvofazni odstranjevalci ličil za tista najbolj trdovratna ličila. Pred uporabo jih je treba učinkovito pretresti, da se oljna in vodna faza premešata. Koža je po uporabi globinsko očiščena, mehka, navlažena in sijoča, brez občutka zategnjenosti in izsušenosti.

Tip kože: vsi tipi kože.

Priporočamo:

COMFORT ZONE Essential Micellar Water - Micelarna vodica za čiščenje obraza za vse tipe kož.

COMFORT ZONE Essential Biphasic Make Up Remover - Dvofazna raztopina za odstranjevanje ličil okoli oči, tudi vodoodpornih.

ELEMIS Smart Cleanse Micellar Water - Osvežujoča čistilna micelarna vodica za obraz z oljem šipkovih semen.

ELEMIS White Flowers Eye & Lip Make-Up Remover - Nežen dvofazni čistilec za obraz z izvlečkom bele potonike za odstranjevanje ličil iz oči in ustnic.

MADARA Micellar Water - Formula z vlažilno aloa vero, hialuronsko kislino in pomirjujočo potoniko.

MADARA Make-Up Remover Bi-Phase - Dvofazni odstranjevalec ličil, primeren za oči, ustnice in obraz.

Čistilni balzami in masla

Primerno za vas: če vam je ljubša bogata, ultra hranljiva tekstura. Lahko se uporablja samostojno ali pa kot del dvojnega čiščenja. Učinkovito odstrani ličila, sebum, onesnaženost iz zraka, SPF zaščitni faktor in preostale nečistoče. Čistilni balzam (čistilno maslo) je učinkovit izdelek za čiščenje, ki ga gradijo rastlinska olja, voski in masla.

Tip kože: normalna, zelo suha, občutljiva in mešan tip kože.

Priporočamo:

ELEMIS Pro-Collagen Cleansing Balm - Čistilni balzam za obraz z aktivnimi morskimi izvlečki za vse tipe kož.

ELEMIS Superfood Aha Glow Cleansing Butter - Čistilno maslo s super živili in prebiotiki. Za vse tipe kož (tudi mastno kožo).

COMFORT ZONE Sacred Nature Cleansing Balm - Čistilni balzam za vse tipe kože.

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi akcijami, popusti, novostmi in trendi v kozmetiki. Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.