Drage stranke, obveščamo vas, da bomo do nedelje, 5. maja 2024, odsotni zaradi prazničnih dni. Vsa vaša naročila, oddana do torka, 30. aprila 2024 do 13:00 ure, bomo predali pošti še isti dan. Naročila, ki bodo oddana kasneje, bomo predali pošti v ponedeljek, 6. maja 2024. Vabimo vas, da ne zamudite priložnosti in pravočasno oddate vaše naročilo. Hvala za razumevanje. :) vaš Bomerx 

Kako do popolne klasične manikure doma?

Nekaj je na urejenih rokah in lepi ter elegantni manikuri. Če želite prihraniti čas in denar, boste potrebovali naše osnovne korake za manikuro, ki si jo lahko naredite sami doma. Za popolno manikuro potrebujete profesionalne in kvalitetne izdelke ter 1-2 uri vašega časa! Poleg izbire najljubše barve je priprava nohta in obnohtne kožice ključna. Ustvarite prefinjen videz v samo 6 korakih!

1. KORAK: NOHTE DOBRO OČISTITE IN RAZMASTITE

Če so vaši nohti nalakirani ali pa imate mastno nohtno ploščo vedno začnite prvi korak priprave nohta s čiščenjem nohtne plošče. Za zaščito nohtov pred izsušitvijo uporabite odstranjevalec laka brez acetona. Ne pozabite; suhi nohti so krhki nohti! Negovalni odstranjevalec laka za nohte nanesite na vatno blazinico in z gladkimi gibi temeljito očistite noht, začenši od obnohtne kožice proti konici nohta. Tako preprečite, da bi ostanki laka za nohte zašli pod obnohtno kožico. Priporočamo

ZOYA REMOVE+, 240 ML - Odstranjevalec laka z revolucionarno formulo 3 v 1: odstrani, očisti in pripravi noht na lakiranje. Nežna formula vlaži, neguje in krepi noht. "Klik" sistem odpiranja in doziranje na pumpico.

2. KORAK: OBLIKUJTE NOHTE TER ODSTRANITE ODVEČNO OBNOHTNO KOŽICO

Ali ste vedeli, da je za lepe, dolge in močne nohte ključnega pomena izbira prave pilice za nohte? In da groba pilica naredi poškodbe na vaših nohtih? Groba ali kovinska pilica bo poškodovala in razprla vašo nohtno plošč ter omogočila vstop vodi, zraku in umazaniji. Zato vedno priporočamo uporabo steklene pilice za nohte, ki je nežna do vaših nohtov. Pilico za nohte držite ohlapno in jo postavite pod noht pod kotom 45 stopinj. Nato z gladkimi gibi popilite noht v želeno obliko. Odstranite tudi odvečno suho obnohtno kožico okoli nohta, ki prekriva nohtno ploščo. Z lesenim potiskalnikom za obnohtno kožico nežno potisnite obnohtno kožico stran od nohta, vendar je ne potisnite preveč, saj lahko poškodujete nohtno ploščo v sami nohtni matici (nohtnem matriksu)  ali pa obnohtno kožico celo zatrgate.

Za oblikovanje nohtov priporočamo:

ZOYA BARVNA STEKLENA PILICA ZA NOHTE, 14 CM

ZOYA TRANSPARENTNA PILICA ZA NOHTE, 14 CM

ZOYA PROFESIONALNA STEKLENA PILICA ZA PEDIKURO 20 CM - PROFF

3. KORAK: NANOS PODLAKA

Nikoli ne pozabite na nanos kvalitetnega podlaka! Podlak preprečuje, da bi barvni lak obarval nohte in bi pigmenti iz laka prehajali v nohtno ploščo. Neuporaba podlaka s časoma lahko privede do spremembe barve nohtov, ki postanejo rumenkaste barve.  Naši najbolj priljubljeni podlaki so:

ZOYA ANCHOR BASE COAT, 15 ML

ZOYA GET EVEN RIDGE FILLER, 15ML

MORGAN TAYLOR MT STICK WITH IT LONG-WEAR, 15 ML

MORGAN TAYLOR MT GO AHEAD AND GROW, 15 ML

MORGAN TAYLOR MT REACT BASE COAT, 15 ML

4. KORAK: POBARVAJTE NOHTE V 3 POTEZAH

Izberite svojo najljubšo barvo za bleščečo manikuro. Nohte začnite lakirati na sredini, z eno potezo čopiča. Nato previdno pobarvajte stranski del nohta in pazite, da ne pobarvate obnohtne kožice. Vaš prvi nanos barve je pripravljen v 3 potezah čopiča. Pustite, da se prvi sloj barve temeljito posuši, za optimalno prekrivnost pa priporočamo nanos drugega sloja.

5. KORAK: NANOS NADLAKA

V idealnem primeru želite dolgo časa uživati v svoji popolni manikuri. Zato nikoli ne smete pozabiti na nanos nadlaka. Nadlak ščiti vaš barvni lak za nohte pred luščenjem in drugimi mehanskimi poškodbami ter mu doda sijoč zaključek za dolgo obstojno manikuro! Naši najbolj priljubljeni nadlaki so:

ZOYA ARMOR TOP COAT, 15 ML

ZOYA QTICA EXTENDING TOP COAT, 15 ML

ZOYA NAKED MANICURE SATIN SEAL, 15 ML

MORGAN TAYLOR MT REACT TOP COAT, 15 ML

MORGAN TAYLOR MT NEED FOR SPEED, 15 ML

6. ZAKLJUČNA NEGA ROK IN OBNOHTNE KOŽICE

Za ohranjanje rok, nohtov in obnohtne kožice v dobrem stanju sta potrebna regenerativno olje za nego obnohtne kožice in vlažilna krema za nego rok. Vsako manikuro najprej zaključite z nanosom olja za obnohtno kožico, ki ga nanesete in nežno vmasirate. Nato pa nadaljujte z nanosom vlažilne kreme za roke, ki bo vaše roke intenzivno navlažila in nahranila. Priporočamo:

ROGER & GALLET FLEUR DE OSMANTHUS HAND & NAIL CREAM, 30 ML

COMFORT ZONE SKIN REGIMEN HAND CREAM, 75 ML

ELEMIS PRO-RADIANCE HAND & NAIL CREAM, 100 ML

BABOR SPA ENERGIZING HAND & MANI CREAM, 100 ML

BABOR SPA SHAPING DAILY HAND CREAM, 100 ML

MADARA RESCUE HAND CREAM, 150 ML

DECLEOR WHITE MAGNOLIA ANTI-AGEING HAND AND NAIL CREAM, 50 ML

Če imate na voljo prave pripomočke, orodje ter izdelke in uporabljate prave tehnike, si zagotovo lahko naredite čudovito klasično manikuro. Seveda ni nič narobe, če si za posebne priložnosti ali samo za razvajanje privoščite profesionalno manikuro v kozmetičnem salonu, a če jo znate narediti sami, lahko prihranite veliko časa in denarja!

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi popusti, novostmi in trendi v kozmetiki.

 

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.