Drage stranke, obveščamo vas, da bomo do nedelje, 5. maja 2024, odsotni zaradi prazničnih dni. Vsa vaša naročila, oddana do torka, 30. aprila 2024 do 13:00 ure, bomo predali pošti še isti dan. Naročila, ki bodo oddana kasneje, bomo predali pošti v ponedeljek, 6. maja 2024. Vabimo vas, da ne zamudite priložnosti in pravočasno oddate vaše naročilo. Hvala za razumevanje. :) vaš Bomerx 

Kako so alge in morska voda spremenile vse kar je možno v negi kože…

Kako so alge in morska voda spremenile vse kar je možno v negi kože…

ZGODBA O THALGU

Kako so alge in morska voda spremenile vse kar je možno v negi kože…

Morska voda in alge tvorijo temelj blagovne znamke Thalgo – spreminjajo vse mogoče v smislu morske lepote.  V bistvu so DNK Thalga.

Toda zgodba o Thalgu je nekoliko bolj zapletena in sega več kot 50 let nazaj. Pravzaprav se je navdih za Thalgo rodil še prej, ko je bila leta 1865 prvič prepoznana beseda "talasoterapija". To novo gibanje je vključilo uporabo morske vode v kozmetične in zdravstvene namene in je še naprej dokaj natančen prikaz tega, kar Thalgo ustvarja danes.

Ko je vizionarski farmacevt André Bouclet leta 1964 ustanovil Thalgo, je bil to prvi laboratorij na svetu, specializiran za izdelke za nego kože, ki je uporabljal biološko razpoložljive prednosti alg in morskih izvlečkov. In ime Thalgo je dobesedno kombinacija besed "thalasso" in "algae". Boucletova inovacija se je rodila iz samega morja – ko je pred skoraj tremi milijardami let ocean rodil prvo obliko življenja na zemlji: enocelične modre alge. Sčasoma se je ta neverjeten organizem razvijal in preoblikoval, kar je pripeljalo do razvoja rastlinskega, živalskega in človeškega kraljestva.

Znanost je od takrat napredovala v smislu odkritja neverjetnega biokemičnega profila alg, ki vsebuje izjemne količine mineralov in elementov v sledeh, ki so do 10.000-krat bolj koncentrirani kot kopenske rastline.

Vendar pa niso samo alge tiste, ki slovijo po svojih hranilnih in zdravilnih učinkih. Preprosta morska voda si je tudi prislužila priznanje za svojo sposobnost regeneracije, potem ko je biolog René Quinton v začetku 20. stoletja pokazal podobnosti med sestavo morske vode in krvne plazme. Quintonova teorija plazme, kot je postala znana, je z uporabo morske plazme rešila na tisoče otroških življenj in je nedvomno navdihnila Boucletovo razumevanje, kako tesno so morski izvlečki povezani z našim notranjim okoljem.

Ustvarjanje mikroniziranih morskih alg

Največja inovacija v zgodovini Thalga je bil nedvomno Boucletov razvoj mikronizirane morske alge (MMA), ki je prejel medicinski patent leta 1966. Ta edinstveni postopek je omogočil Boucletu, da razbije občutljivo celično steno alge – hkrati pa ohrani moč in celovitost njene vsebine – in uporabi njegove zelo aktivne morske sestavine, ne da bi jih razgradili. Vsebujoč 18 aminokislin, 22 elementov v sledeh, sladkorjev, polifenole in hranljive maščobne kisline, ki jih koža zlahka absorbira, je bila MMA predpisana za terapevtske koristi pri kožnih, revmatskih in cirkulacijskih motnjah.

Thalgo in Ocean danes

Medtem ko se je Thalgo v zadnjih 50 letih še naprej razvijal, njegove povezave z oceanom ostajajo trdne. Gre za simbiotično razmerje in Thalgo še naprej priznava, da je morje največji naravni vir človeštva in izvor vsega življenja. Medtem ko je Thalgo tudi ostal predan svojemu poslanstvu raziskovanja vode, bogate z elementi v sledeh, je v resnici več kot 80 odstotkov oceanskega dna še neraziskanega. Dobesedno smo le spraskali površino, zaradi česar so inovacije, ki jih je Thalgo že odkril, še bolj impresivne.

Danes Thalgojeva ekipa ostaja predana raziskovanju, kako lahko morske alge in njihova mikrohranila koristijo naši lepoti, zdravju in dobremu počutju – preučuje biološko afiniteto morskih molekul in kože. V svojem bistvu je Thalgojeva inovativna transdermalna uporaba morskih izvlečkov še vedno tisto, kar ga ločuje od ostalih kozmetičnih znamk. Vsak proizvod Thalgo, ki ga podpirajo klinične študije, prinaša rezultate, ki jih je mogoče občutiti na celični ravni, in čeprav je edini proizvod, ki je ostal v izvirni obliki, Plasmalg – danes lahko naše stranke izkusijo razvoj Thalga v njegovi najčistejši obliki in formi z izbiro najrazličnejših proizvodov za nego obraza in telesa.

Nekaj naših najbolje prodajnih proizvodov:

COLD CREAM MARINE NUTRI-SOOTHING CREAM, 50 ML

ILLUMINATING MULTI-PERFECTION NATURAL, 40 ML

SILICIUM MARINE LIFTING CORRECTING DAY CREAM, 50 ML

SILICIUM MARINE WRINKLE LIFTING SERUM, 30 ML

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi popusti, novostmi in trendi v kozmetiki.

 

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.