Nasveti za depilacijo, ki je hkrati nega kože

Nasveti za depilacijo, ki je hkrati nega kože

Vedno pravimo, da depilacija z voskom ni le lepotna rutina, ki ji moramo slediti le poleti, ko razgalimo veliko več kože, ampak je za nas tudi ritual nege kože, ki ga moramo ohranjati skozi vse leto.

Kljub temu ne smemo pozabiti, da poletje pomeni dvig temperatur, spremembo vlažnosti, večjo izpostavljenost soncu ter druge spremenljive dejavnike, ki vplivajo na naše telo in kožo. Iz tega razloga, tako kot prilagajamo kreme za nego kože obraza in telesa v vsakem letnemu času, lahko prilagodimo tudi svojo rutino depilacije z voskom.

  • Pazite na raven vlažnosti: da bo vaša koža hidrirana, ne pozabite piti vsaj dva litra vode na dan in vsaj enkrat na dan nanesite vlažilno kremo za telo. Navlaženo in zdravo kožo je lažje depilirati in pomaga preprečiti morebitne škodljive učinke odstranjevanja dlak. Vaš zaveznik, pomirjujoča krema z aloe vero, ki pomirja kožo.
  • Enkrat ali dvakrat na teden naredite piling: to spodbuja proces regeneracije celic, pomaga doseči enakomerno porjavelost in preprečuje vraščanje dlak. Površina kože bo bolj gladka, kar bo omogočilo, da se vosek bolje oprime dlak.
  • Pozabite na britvice: to velja vse leto, vaša koža lahko zaradi vročine in znoja poleti postane nagnjena k okužbam in urezninam, ki jih povzroči britje.
  • Začnite uporabljati voske z nižjim tališčem in povprečnim časom sušenja, kot so naši voski v patronih iz linije NG (new generation/nova generacija). Prednosti uporabe teh vrst voskov so v tem, da, so bolj nežni in ne odpirajo por tako široko, kar pomeni, da si koža po odstranitvi hitreje opomore.
  • Izogibajte se izpostavljanju soncu 48 ur pred depilacijo in 48 ur po depilaciji. Tako se boste izognili morebitnim kožnim madežem (hiperpigmentaciji), reakcijam, ki so pogoste pri preobčutljivi koži.
  • 24 ur po voskanju poskušajte nositi oblačila iz naravnih tkanin, kot sta bombaž ali lan, saj bolj dihajo in zmanjšajo tveganje za alergije in draženje.

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi akcijami, popusti, novostmi in trendi v kozmetiki. Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.