5 NASVETOV ZA POLETNO NEGO KOŽE

5 NASVETOV ZA POLETNO NEGO KOŽE

Višje temperature, vlaga in dodatna izpostavljenost soncu lahko povzročijo zamašene pore, dehidrirano kožo, fotopoškodbe, sončne opekline in hiperpigmentacije, čemur se lahko izognete z dobro poletno rutino nege kože. Z doslednostjo in vztrajnostjo vam bo vaša koža hvaležna.

Berite naprej, če želite izvedeti, kako ohraniti vašo kožo v najboljšem stanju skozi poletno sezono.

NADGRADITE UPORABO KREM Z SPF ZA ZAŠČITO PRED SONCEM.

Ustrezna UV zaščita je daleč najpomembnejši korak v vsaki rutini nege kože skozi vse leto, še posebej pa poleti, ko so dnevi daljši in neizogibno preživite več časa na soncu.

SPF je treba nanesti vsak dan na izpostavljena področja – kar pogosto vključuje obraz, vrat, prsi, ušesa in roke – in še posebej pomembno je, da ga nanesete na vsaki dve uri oz. bolj pogosto, če plavate ali se potite.

Prav tako je ključnega pomena, da nanesete dovolj kreme za zaščito pred soncem, da zagotovite ustrezno zaščito. Pri nanašanju kreme za zaščito pred soncem na obraz in vrat bi morali upoštevati metodo z dvema prstoma. Na vsak kazalec in srednji prst nanesite kremo po celotni dolžini prsta, kar je primerna količina za obraz. Poskrbite, da ima vaša kreme za zaščito pred soncem SPF 30 ali več, in upoštevajte čas dneva, ki ste ga preživeli na prostem. Poiščite senco in se izogibajte neposredni sončni svetlobi od 10. do 17. ure za zunanje dejavnosti, ko so UV žarki najbolj intenzivni.

Razmislite lahko tudi o tem, da poleg kreme za zaščito pred soncem dodatno na predele, ki so bolj izpostavljeni soncu nanesete zaščitni pripravek z SPF v stiku. Zaščitni pripravek v stiku je uporaben tudi za majhne otroke in vse tiste, ki se veliko ukvarjajo s športi na prostem. Odličen pa je tudi za zaščito ustnic.

Priporočamo:

MADARA - SPF50 PRO-ACTIVE SUNSCREEN STICK, 18 G

VAŠA VLAŽILNA KREMA NAJ BO LAŽJE TEKSTURE

Čeprav ste poleti bolj prepoteni, morate vašo kožo še vedno dobro navlažiti. V poletnem času je koža manj izsušena, zato ne potrebujete bogate kreme, kot jo uporabljate pozimi. Razmišljajte o tem, da iz dnevne rutine nege kože odstranite bogate hranljive kreme ter raje izberite lahke vlažilne kreme v gel obliki na osnovi hialuronske kisline in drugih vlažilnih sestavin. Vlažilci te vrste so odlični pri ohranjanju hidracije, ne da bi vašo kožo obtežili in jo puščali lepljivo.

Priporočamo:

ELEMIS PRO-COLLAGEN MARINE CREAM SPF30, 50 ML

COMFORT ZONE - HYDRAMEMORY CREAM GEL, 60 ML

V poletnem času priporočamo tudi vlažilne meglice za obraz, ki jih po potrebi uporabite večkrat preko dneva.

Priporočamo:

BABOR THERMAL ESSENCE - CLASSICS THERMAL SPRAY, 100 ML

ELEMIS SUPERFOOD - SUPERFOOD KEFIR-TEA MIST, 100 ML

ELEMIS - REHYDRATING GINSENG TONER, 200 ML

COMFORT ZONE REMEDY - REMEDY TONER, 200 ML

PREPRIČAJTE SE, DA VAŠI IZDELKI NISO KOMEDOGENI

Zamašene pore lahko poleti lahko povzročijo nastanek nečistoč in poslabšajo že obstoječe stanje. Enostaven način za preprečevanje nabiranja znoja in sebuma v porah je uporaba nekomedogenih izdelkov za nego kože in nekomedogenih ličil. V poletnih mesecih se izogibajte bogatim hranilnim ali mastnim formulacijam.

Da bi ohranili pore čiste, lahko v svojo rutino vnesete absorpcijske čistilne maske, ki bodo vaše pore še dodatno očistile.

Priporočamo:

BABOR - CLEANSING CLEANSE & PEEL MASK, 50 ML

COMFORT ZONE ACTIVE PURENESS MASK, 60 ML

4. PRAVILNO IN DOSLEDNO SI UMIJTE OBRAZ

V poletnih mesecih se zaradi višjih temperatur in dejavnosti na prostem ter bolj aktivnega življenja preprosto več znojimo. Priporočam, da si umijete obraz tudi v linijo lasišča - to področje je običajno spregledano in izpuščeno, kar lahko povzroči nastanek nečistoč na robu lasišča in na zunanjih robovih obraza. Učinkovit čistilni gel ali pena vam bosta odstranila vse nečistoče in očistila pore.

Priporočamo:

ELEMIS Superfood Facial Wash

ELEMIS Sensitive Cleansing Wash

BABOR Cleansing foam

COMFORT ZONE Active pureness gel

5. Uporabljajte retinoide v zmernih količinah

Čeprav ni sestavin, ki bi jih poleti morali prenehati uporabljati, boste morda ugotovili, da boste morali prilagoditi način njihove uporabe. Ena takih sestavin so retinoidi. Poletje je čas, ko ljudje začnejo opažati več draženja kože zaradi uporabe retinoidov. Retinoidi naredijo vašo kožo bolj občutljivo na sonce. Zaradi tega se priporoča, da zmanjšate pogostost uporabe in dosledno uporabljate kremo za zaščito pred soncem.

Priporočamo:

DR BABOR POWER SERUM AMPOULES RETINOL, 7 x 2 ML

SKIN REGIMEN 1.5 RETINOL BOOSTER, 25 ML

V poletnih mesecih lahko posežete tudi po naravni rastlinski alternativi retinolu  ki bo bolj nežna do vaše kože.

Priporočamo:

PRO-COLLAGEN RENEWAL SERUM, 15 ML

DR BABOR REFINE A16 BOOSTER CONCENTRATE, 30 ML

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi akcijami, popusti, novostmi in trendi v kozmetiki. Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.