10 nasvetov za zimsko nego kože

10 nasvetov za zimsko nego kože

Temperature padajo, v zraku je čutiti hlad in sezona udobnih puloverjev je v polnem zamahu. Zima prinaša obilo lepih dogodivščin in vragolij, vendar je ta letni čas lahko zelo grob do naše kože. Suh zrak v prostorih zaradi ogrevanja, hladno vreme, naporni prazniki – vse to lahko opustoši našo kožo, ki je lahko posledično v tem času suha, razdražena, občutljiva in predvsem pusta ter brez sijaja. Če tvoja (običajno dobro nahranjena polt) kaže te posledice sprememb, je to morda znak, da tvoja zimska rutina za nego kože potrebuje osvežitev.

Ker koža pozimi izgubi veliko več vlage, saj je zrak manj vlažen, je potrebno prilagoditi svojo nego kože. Le-tej dodamo več bogatih sestavin, ki jo bodo nahranile in zaščitile pred mrazom in izsušitvijo. Smiselno je zamenjati običajno vlažilno kremo za bogatejše formule, dodati nežnejši piling in čistilno sredstvo … To je le nekaj načinov, kako lahko pomagamo koži.

Če želiš poskrbeti, da bo tvoja koža sijoča in navlažena vso zimo, si preberi spodnje nasvete za zimsko nego kože in preveri najboljše izdelke, ki ti bodo pri tem v pomoč.

1. Preklopi na pomirjujoče čistilno sredstvo

Čiščenje je verjetno prvi (in najpomembnejši) korak v tvoji rutini nege kože. Pri čiščenju pazi, da koži poleg ličil, umazanije in olj, ne odvzameš prepotrebne vlage, zato posezi po formuli, ki kožo neguje in ne izsuši. Izogni se uporabi agresivnih čistilnih sredstev in uporabi izdelke, kot so čistilni balzami in čistila brez mila, ki učinkovito odstranijo ličila in vlažijo kožo.

Naš izbor: BABOR blago, koži prijazno čistilno mleko za vse tipe kože

2. V svojo rutino dodaj esenco

Zima ni čas za vsakodnevno uporabo čistilnih sestavin, ki se velikokrat znajdejo v tonikih. Namesto tega bo tvoji koži pozimi dobro služila vlažilna esenca. Ti izdelki so kot tekoče, lahkotne različice vlažilnih serumov in bodo pomagali povečati raven vlaženja tvoje kože, ne da bi jo obtežili. Na sveže očiščeno kožo dodaj nekaj kapljic na dlani (ali bombažno blazinico) in jih vtisni v kožo. Nekaj sekund počakaj, da se esenca popolnoma vpije, nato pa nadaljuj z ostalimi postopki.

Naš izbor: BABOR tonizirajoča esenca z izvlečkom vrtnice

3. Poskusi z bogatejšo vlažilno kremo

Poleti imamo radi svež občutek lahkih gelskih vlažilnih krem, vendar pozimi potrebujemo nekoliko bogatejše formule, da se v koži zagotovi ustrezen nivo vlage. Poišči intenzivno vlažilno kremo v obliki bogate kreme ali losjona (zlasti če imate suho kožo, ki je še bolj nagnjena k izgubi naravnih olj) z znanimi vlažilnimi sestavinami, kot je npr. hialuronska kislina.

Naš izbor: BABOR SKINOVAGE bogata vlažilna krema

4. Z oljem ''zakleni'' vlago v kožo

Olja za obraz imajo ogromno negovalnih prednosti, vendar je ena od njihovih skrivnih moči ta, da lahko pomagajo zadržati prepotrebno vlago v tvoji koži. Zvečer nanesi (po nočni kremi) nekaj kapljic svojega najljubšega olja za obraz.

Naš izbor: BABOR intenzivni pomladitveni oljni serum

5. Piling je ključnega pomena

Ko je tvoja koža občutljiva zaradi izpostavljenosti suhemu in hladnemu zraku, je morda mamljivo preskočiti piling. Vendar piling zagotavlja, da odstraniš vse odmrle kožne celice, ki se lahko luščijo in povzročajo suho kožo. Poleg tega pomaga piling pri tem, da se vlažilna krema in drugi izdelki za nego kože resnično vpijejo. Ključno je, da uporabiš nežnejšo formulo kot poleti in da piling izvajaš redkeje.

 

Naš izbor: BABOR nežen mehanski piling

6. Zaščiti tudi ustnice

Koža na ustnicah je precej tanka in zlahka izgublja vlago, zato so lahko ustnice suhe, luskaste in razpokane. Pomembno je, da imaš s seboj dober balzam za ustnice, ki jih na poti navlaži in zaščiti. Balzami za ustnice ne zagotavljajo le dodatnega fizičnega sloja med ustnicami in hladnim zrakom, temveč tudi zagotavljajo bistvene hranilne snovi, ki ustnice navlažijo od znotraj navzven. Bonus: balzam za ustnice lahko v skrajni sili naneseš na obnohtno kožico.

Naš izbor: DOCTOR BABOR intenzivni balzam za ustnice s "plumping" učinkom

7. Uporabi vlažilno masko za obraz

Čeprav je dobra maska za odstranjevanje ogrcev ali mozoljev odlična izbira za nego kože, so lahko nekatere od teh sestavin v zimskih mesecih preveč ostre in izsušujoče. Namesto tega izberi vlažilno kremno masko ali masko v lističih. Poišči masko z aktivnimi vlažilnimi sestavinami, kot sta vitamin E in ceramidi.

Naš izbor: DOCTOR BABOR pomirjujoča maska iz flisa, prepojena s kremo za intenzivno nego za suhe, občutljive in preobremenjene kože

8. Vse leto uporabljaj zaščitni faktor SPF

Vemo, da si to že slišala, vendar je vredno ponoviti: koža potrebuje zaščito pred soncem vse leto. Samo zato, ker je zunaj temneje in bolj oblačno, še ne pomeni, da tvoja koža ne more biti poškodovana zaradi sonca. Že majhne količine sevanja lahko povzročijo škodo, ki vodijo do kožnega raka, gub, pigmentnih težav in staranja kože. Zato vsak dan nanesi svojo najljubšo širokospektralno kremo za sončenje (plus točke, če je za zimo še dodatno vlažilna) in si oddahni, ker je tvoja koža varna in zaščitena pred žarki UVA in UVB.

Naš izbor: DOCTOR BABOR balm za obraz s SPF50, ki zaščiti vašo kožo pred prezgodnjim staranjem

9. Investiraj v vlažilnik zraka

Verjela ali ne, toplota v tvojem domu (čeprav je udobna in prijetna) lahko prispeva k temu, da je tvoja koža suha. Grelniki (tako kot klimatske naprave) lahko iz zraka odvzamejo vlago. Poleg tega lahko prihod iz hladnega zraka v ogreto sobo povzroči, da se koža počuti napeto in suho ter izgublja vlago. Možnost suhe kože lahko zmanjšaš tako, da v hladnejših in bolj suhih mesecih uporabljaš vlažilnik zraka, ki poveča nivo vlage v zraku.

10. Preskoči vroče prhe

Uporabljaj manj vroče vode (vroča voda bolj odstranjuje naravna olja kot mlačna) in se v suhem zimskem obdobju tuširaj krajši čas. Takoj po prhanju nanesi na kožo po celem telesu vlažilen izdelek, ki bo zadržal vlago in preprečili izhlapevanje le-te, ki je pogosto v zimskih mesecih.

 

To je nekaj izmed nasvetov, ki se jih splača upoštevati, da bo tvoja koža negovana in sijoča skozi celo zimo!  

 

 

Morda bi vas zanimalo

Woman in dress with flowers

Prijavite se na naše e-novice

in nikoli ne zamudite ugodnih ponudb

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE IN PRIDOBITE 20 % POPUST

Z našimi e-novicami boste vedno med prvimi seznanjeni z našimi akcijami, popusti, novostmi in trendi v kozmetiki. Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.

ŽELIŠ POPUST?

Ob prvi prijavi vam podarjamo 20 % popust.